Skip to main content

Tarieven en vergoedingen

Verzekerde zorg volwassenen
Vrijwel alle psychologische  behandelingen voor volwassenen die wij aanbieden, worden vergoed vanuit de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet.
Je krijgt de behandeling alleen vergoed als je een geldige verwijsbrief van jouw huisarts hebt. Ook moet er sprake zijn van a) psychische klachten die onder de verzekerde zorg valt (dit wordt bepaald door het Zorginstituut Nederland), en b) van een toegestane therapie (dit wordt bepaald door Zorgverzekeraars Nederland).

In één of enkele gesprekken stelt  jouw behandelaar vast of de behandeling van jouw klachten wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar. Mocht dit niet het geval zijn, dan worden de eerste diagnostische consulten nog wel vergoed door de zorgverzekeraar.

De praktijk heeft voor 2024 en 2025 contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars m.u.v. de verzekeringen die vallen onder het label van OWM Zorg en Zekerheid.
De praktijk stuurt aan het eind van iedere maand een factuur naar je zorgverzekeraar waarbij het aantal consulten van die maand in rekening worden gebracht. De zorgverzekeraar betaalt de factuur direct aan de praktijk. Deze facturen worden door jouw zorgverzekeraar met jouw eigen risico verrekend, als dat nog open staat.

Wanneer we geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar en je klachten vallen onder de basisverzekering ontvang je van ons de factuur. Deze factuur dien je zelf voor te schieten en dien je  vervolgens weer in bij je zorgverzekeraar. Je kunt deze factuur meteen na ontvangst al indienen bij jouw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten, krijg je daarna 60% tot 100% van de factuur door jouw verzekeraar vergoed.

Meer informatie over de tarieven en vergoedingen verzekerde zorg volwassenen binnen onze praktijk:
Tarieven verzekerde zorg 2024
Tarieven verzekerde zorg 2025

Onverzekerde zorg volwassenen en jongeren tot 18 jaar
Klachten waarvan de behandeling door de zorgverzekeraar niet vergoed wordt zijn o.a. aanpassingsstoornissen, relatieproblemen, specifieke angstklachten en seksuele problemen. Er zijn enkele zorgverzekeraars die vanuit de aanvullende verzekeringen ook aanpassingsstoornissen en relatieproblemen vergoeden.
Voor onverzekerde zorg is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Ook als er geen sprake is van verzekerde zorg, kun je er toch voor kiezen om een behandeling aan te gaan binnen de praktijk. De kosten hiervan zijn dan geheel voor eigen rekening. Voor deze consulten brengt de praktijk het zogenoemde ‘niet basispakketzorg consult’ in rekening (zie tarieven onverzekerde zorg ). Het tarief dat hiervoor in rekening wordt gebracht is de tijd die de behandelaar in gesprek met jou is én de tijd die nodig is voor de zorgvuldige voorbereiding van de gesprekken en de vereiste verslaglegging. Voor onverzekerde zorg is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Hulp voor  jongeren tot 18 jaar wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars, maar door de gemeente. De praktijk heeft vanaf 2019 besloten om geen contracten meer af te sluiten met de gemeente, vandaar dat de hulp voor deze doelgroep niet meer vergoed wordt binnen onze praktijk.

Meer informatie over de tarieven van onverzekerde zorg:
Tarieven onverzekerde zorg 2024 en 2025 (incl tarieven jongeren)


Annuleren van afspraken
Door een wettelijke maatregel is het niet (meer) toegestaan een niet afgemelde of te laat afgemelde afspraak in rekening te brengen bij de zorgverzekeraar. Ben je verhinderd, zeg dan jouw afspraak minimaal 24 uur van tevoren af (weekenden niet meegerekend). Annuleren of de afspraak verzetten kan per mail of telefonisch. Indien je afbelt en wij kunnen je niet te woord staan, spreek dan altijd een bericht in. Door tijdig te annuleren kan de voor jouw gereserveerde tijd aan een andere cliënt worden toegewezen. Als je binnen 24 uur voor de afspraak annuleert of niet komt op de afspraak zonder afmelding dan wordt deze aan je doorberekend (“no show”). De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten (€ 50,00) niet.

Filter